Menu 0kosarica

Zašto eko slamke

REYES vam ovdje objašnjava zašto su jeftine papirnate slamke lažna ekonomija te zašto su one ekološki proizvod .

Izreka kaže, "dobivate ono za što plaćate". Možda zvuči kao kliše, no taj kliše   u slučaju papirnatih slamki potpuno je istinit s obzirom na trenutnu ponudu kako kod nas tako i na svjetskom tržištu..

Ideja da netko može u Google-u upisati pojam za pretraživanje poput „jeftine papirne slamke“ i obaviti kupnju kojom će biti zadovoljan u osnovi je čudna logika. Dobra analogija bila bi analogija sa primjerom kupovine  automobila. Ako krenete na vašu omiljenu tražilicu i upišete "jeftini Mercedes", sigurno biste dobili tisuće rezultata. Ako nakon kupnje automobila kupite "jeftini Mercedes", možete biti sigurni da na neki drugi način performanse ili izgled neće biti tako dobre kao Mercedes s normalnim cijenama.

Od objavljivanja popularnih TV emisija (o planeti Zemlji), vlade, tvrtke i pojedinci brzo su skočili na trak sa papirnatim slamkama.

Ispravno je reći da su plastične slamke postale dječak sa plakata plastičnog onečišćenja, a svi se žele ukrcati i pokazati svoju predanost spašavanju planeta ponosno šaljući svoje papirne slamke  barovima, restoranima i na društvenim mrežama. Naravno, plastične slamke su godinama  pristupačni potrošni materijal, ali sada kupac zahtijeva ekološku alternativu, a papirnate eko slamke prirodno koštaju više, što ljude dovodi u potragu za jeftinijom alternativom koja će na kraju postati skuplja jer će narušiti vaš ugled i negativno utjecati na vaše poslovanje.

Reyes je ovdje kako bi vam rekli da će vaša potraga za pronalaženjem jeftinih papirnatih slamki bez sumnje završiti razočaranjem, a evo i zašto ...  :

Spajanje

Papirnate slamke izrađuju se tako što se uzmu tanke trake papira koje se zajedno vežu "food grade" ljepilom. Stroj izrađuje dugačku papirnu slamu, a zatim ih nareže na željenu duljinu. Ako ljepilo u slamkama nije pravilne konzistencije, noževi na stroju za proizvodnju papirnate slamke nisu dovoljno oštri ili se stroj za slamke vrti prebrzo da bi se ljepilo i papir mogli ispravno lijepiti, posljedica će vjerojatno biti  ,kada se stave u tekućinu, da se  trake papira počnu brzo odvajati.

Oticanje i nadimanje

Papir i ljepila u kombinaciji s proizvodnim postupkom ključni su za proizvodnju eko slamke koja je konzistentna i služi svrsi. Papir prirodno upija vodu. Netoksična i sigurna za konzumiranje ljepila su topljiva u vodi, a strojevi za proizvodnju papirnih slamki su po svojoj prirodi vrlo osjetljivi ,zahtjevni i komplicirani. Ako nemate savršenu ravnotežu ova tri elementa , natečenost i nadutost su neizbježni.

Uz jeftine papirnate slamke često možete primijetiti da  kraj slamke, koja je u piću,  počne bubriti ​​i zatvarati se, što kvari iskustvo konzumiranja pića.

Savijanje

Tamo gdje kvalitetne papirnate slamke mogu biti bolje od plastične slamke, to je njihova krutost.

Papirnate slamke izgrađene su na sličan način kao kartonsko-papirnato središte toaletnog papira, s slojevima papira postavljenim jedan na drugi. Ljudi su navikli kupovati troslojni toaletni papir, a takve papire s manje slojeva materijala (na primjer dvoslojni) potrošač često izbjegava. Papirnate slamke napravljene od manje slojeva papira ili slabijeg kvaliteta, tanji papir, mogu prouzrokovati kolaps slamke pod minimalnim silama kao što je stavljanje slamke u čašu sa ledom ili čak sam čin stavljanja slamke u usta tj. na usne..

Ako biste pokušali miješati piće s puno leda koristeći plastičnu slamku, slamka će se (vjerojatno) saviti. Tanji zidovi plastičnih slamki uopće nisu jako ili dovoljno  kruti, a isto vrijedi i za jeftine papirnate slamke.

Kvalitetna papirnata slamka dovoljno je kruta da je stavite u piće sa ledom i promiješajte  bez savijanja.

Dodatna prednost ovoga je što nije potrebna zasebna miješalica, što štedi više plastike i  štiti naša mora i oceane ,a ujedno nestaje potreba za odlagalištima.

Sažetak

Papirnate slamke nikada neće trajati toliko dugo kao plastična slamka međutim, kvalitetna papirnata slamka trebala bi trajati dovoljno dugo da prosječna osoba može uživati u svom piću što znaći da će  izdržati i obaviti redovne funkcije namjene, kao što je to do sada obavljala plastična slamka.

Papirnate slamke su definitivno ekološki proizvod jer se u izradi istih koriste samo eko-materijali , prirodni materijali te materijali koji nisu štetni za ljude i okoliš , a ujedno se potpuno razgrađuju u vrlo kratkom vremenu .